Til hovedinnhold

Varmeløsninger

Alle boliger har behov for oppvarming, og det er mange ulike måter å løse oppvarmingsbehovet på. Vi har lang erfaring med alle type løsninger og kan hjelpe deg med å velge det rette alternativet for din bolig.

Nedenfor gir vi deg et raskt overblikk over de ulike løsningene samt noen fordeler og ulemper med enkelte. Før du går i gang med et prosjekt er det alltid lurt å ta kontakt med en elektriker. Vi gir deg gode tips, råd og et overslag på hva kostnadene ved ditt prosjekt vil ligge på.

Varmefolie

Varmefolie er et av de nyeste produktene innen varmeløsning som har blitt veldig populært. Løsningen er en lavtbyggende folie som kan legges rett under parkett/laminat og varmen sprer seg raskt i gulvet. 

Varmefolien kommer i ulike effekter og bygger kun 0,3 mm. Den skal ligge på et varmereflekterende underlag som, slik at det samlet byggehøyde blir 6-7 mm. Passer best i stue, kjøkken, soverom og andre oppholdsrom. 

Varmekabler

Varmekabler et er trygt og godt produkt som alle kjenner til. Det er anbefalt løsning på bad og andre våtrom. Kablene kan legges i betong med 5cm overdekning, avrettingsmasse med 1 cm overdekning, eller i lavtbyggende løsning som Lamiflex.
Med en smart-termostat har du god kontroll på temperaturen, samt at du kan spare strøm

Varmen fra gulvet fordeles jevnt i hele rommet. Det gir en god varmekomfort samtidig som du kan redusere forbruket med opp mot 10 % sammenlignet med panelovner.

Lamiflex varmegulv

Panelovner

Panelovner er det rimeligste alternativet ved innkjøp og det kan som regel monteres selv. Med panelovn kan du raskt regulere temperatur mellom dag og natt eller når man er borte. Dette kan gi store besparelser. Med integrert WIFI i ovnene har du full kontroll. 

I eldre hus er det en stor fordel fordi du ikke trenger å gjøre større bygningstekniske inngrep. I nye hus er isolasjonen så god at du også her kan klare deg med noen gode panelovner. 

  • Trenger ikke rive gulvet

  • Rask regulering av temperatur

  • Billigste alternativ

  • Synlig element i rommet

  • Må tas hensyn til mtp møblering

  • Bruker mer strøm enn varmekabler og folie

Elektriker på jobb i sikringsskapet

Vi ser frem til å høre fra deg!

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat om ditt prosjekt. Vi har ansatte med lang erfaring innen varmeløsninger og som sammen med deg kan finne den beste løsningen.

Kontakt oss