Til hovedinnhold

Belysning for næringskunder

Vi leverer energibesparende og gode løsninger for bedrifter, skoler, butikker og borettslag. Hos oss finner du fagfolk med lang erfaring på området.

Våre løsninger betyr mer enn god design og teknisk gode produkter. Vi bidrar også med praktiske løsninger som forenkler gjennomføringen av prosjektet.

Belysning utført av Kvassheim Elektro

Spar energi med LED

Med dagens strømpriser kan det være svært lønnsomt å investere i LED belysning.

Ved å bytte ut eksisterende belysning med lysrør til LED belysning, vil energiforbruket ofte reduseres med 50%.
Dersom det i tillegg monteres smarte lysstyringssystemer, kan du redusere energiforbruket med hele 90%.

En annen stor fordel man får med på kjøpet, er at levetiden til en LED armatur er 50-100.000 timer.
Dette vil i praksis si 20-30 år i de fleste tilfeller.

Tilbakebetalingstiden på investeringen varierer, men havner ofte på 2-6 år.

Vi hjelper deg gjerne med energiberegninger og pristilbud.

Lysrør fases ut i 2023

RoHS Direktivet er bakgrunnen for utfasingen av flere tradisjonelle lyskilder som har vært på markedet i mange tiår. RoHS står for Restrictions of Hazardous Substances, (begrensning i bruk av farlige stoffer), og er en del av EUs mål om å fase ut unødvendige giftige kjemikalier som er skadelig.
Konsekvensen er at lyskilder som inneholder store mengder kvikksølv blir forbudt, og mange bygninger må dermed oppgradere sine belysningsanlegg

Allerede i februar 2023 er det forbud mot produksjon og import av kompaktlysrør med plug-in sokkel, og i august vil det samme gjelde for tradisjonelle lysrør.

Les mer på Miljødirektoratet sin side.

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Kontakt oss

Smartstyring av belysning

Når en kunde kommer til oss for å redusere energiforbruket sitt er det to ting vi foreslår som er veldig enkle å gjennomføre. Invester i LED-lamper og installer smartstyring av lyset i bygget. Veldig mange rom i et bygg blir brukt lite i løpet av en dag, men hos mange står lyset på store deler av døgnet. Det er lite hensiktsmessig.

Ved å benytte smartstyring av lyset kan man enten programmere lyset til å skru seg av/på ved spesifikke tidspunkt, eller benytte seg av sensorer som oppdager når noen er i rommet. Bruker bygget smartstyring i en kombinasjon med LED lamper så øker du levetiden til pæren betraktelig.

Snakk med oss i dag om ditt bygg, så finner vi gode løsninger sammen!