Til hovedinnhold

Belysning

Hva slags type belysning du burde ha avhenger av hvilket rom vi snakker om og hva som skal fremheves. Hvert rom har sin funksjon og vi må derfor tilpasse type lys og hvor det skal plasseres.

Vi kan med hånda på hjertet kalle oss eksperter på belysning. De siste årene har vi hjulpet mange kunder med å prosjektere og installere belysning i ulike type hus. Hos oss sitter det personer med lang erfaring på dette området og vet hvilke løsninger som passer best i det enkelte hus. Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Kvassheim Elektro har prosjektert og installert

Kjøkkenet

Kjøkkenet er hjertet til huset og brukes til både matlaging, lekser og selskaper. I tillegg til generell belysning med spotter og skinner, så er det ofte behov for lyslister/spotter over kjøkkenbenk samt spiseplassen. En kombinasjon av ulike lampetyper vil gi god funksjonalitet samtidig som det ser bra ut. 

Det har blitt veldig populært med pendel lamper i kjøkkenområdet. Disse lampene kommer i mange forskjellige størrelser og farger. De fungerer godt og gir ofte et elegant uttrykk til spiseplassen. 

Stua

Stua er hjemmets samlingspunkt og stedet for mange ulike aktiviteter. Man har derfor behov for ulik belysning til blant annet middag, lekser, selskaper, se på TV, romantisk kveld og mye mer. I tillegg til belysning med spotter og skinner kan det være behov for belysning av bilder, spisegrupper eller stemningsbelysning. 

Det kan også være nyttig med mindre stålamper som kan fungere til lesing eller bare være der for å fylle ut rommet. 

Kvassheim Elektro har prosjektert og installert

Soverommet

Dette er et rom som både har behov for sterkt, men også dempet belysning. Siden soverommet tjener flere formål, så det er viktig å ha riktig belysning på de riktige stedene. Som f.eks. leselampe, garderobe- og takbelysning. Dimmere til lampene kan gi en mykere start på dagen.

Blant de ulike funksjonene som må dekkes av belysning så finnes det et stort utvalg av lampetyper. Hva som passer på ditt soverom avhenger av hvilken stil du har. Ikke alle lamper passer til alle soverom. 

Badet

På baderommet bør man ta hensyn til om rommet har mørke/lyse vegger, fliser/malte flater og dagslys/vindu. Husk god belysning over speilet og spotter med dimmefunksjon som gir behagelig lys om morgenen og om natten.

Det er viktig at lyset som benyttes virker naturlig og at det gir ut riktig hvitfarge. Samtidig er det viktig at å tenke på at det ikke skal gi en blendefunksjon direkte eller via flisene. 

Vi ser frem til å høre fra deg!

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat med en av våre eksperter innenfor belysning. Vi hjelper deg med å finne de riktige løsningene for ditt hjem!

Kontakt oss
Belysning av stue
Utelys og carport