Med smarthus får du full kontroll over boligen din.

Smarthus
– En intelligent bolig som tilpasser seg deg og din familie for å sikre dere maksimal komfort og sikkerhet, samtidig som dere holder energibruket til et minimum.

Hva er et Smarthus?

Med smarthus settes de elektriske komponentene i hjemmet i system, slik at du kan styre og kontrollere dem fra et sted. Sentralt i smarthusteknologien, står scenarier. Et scenarie kan for eksempel være “Alt av”. Ved å trykke på “Alt av” før du forlater huset, kan du skru av alt lys, kutte strømmen til kaffetrakter og strykejern og sette varmen i sparemodus. Skulle du glemme å trykke på bryteren før du går ut, kan du alltids gå inn via mobilen, og fikse det derfra.

Med smarthus får du full kontroll over boligen din.

Ved å kombinere, styre og kontrollere husets ulike elektriske installasjoner, får boligen enklere betjening, lavere energiforbruk, bedre komfort og høyere sikkerhetsnivå.

I Smarthuset kan installasjoner som lys, varme, solskjerming, multimedier og adgangskontroll, kobles opp mot en sentral server. Det kan settes opp ulike “scenarier” som justerer installasjonene basert på husstandens vanligste bruksmønstre. Det som gjør smarthuset så spesielt, er muligheten til å kombinere ulike installasjoner i samme scenarie.

Ved å bygge gode scenarier, åpnes et utall muligheter for å forenkle og forbedre ulike prosesser i hjemmet.

Scenariene kan betjenes fra skjermer og brytere på veggen, fjernkontroller eller mobil og nettbrett. Slik har du alltid tilgang til å kontrollere og betjene smarthuset, også når du selv ikke er hjemme.

Velg rett Smarthusløsning for din bolig

Det finnes to typer smarthus; trådbundet og trådløst.

Trådbundet smarthus er kablet ulikt fra en “tradisjonell” elektroinstallasjon. Dermed egner det trådbundne smarthuset seg best for deg som skal totalrenovere eller bygge ny bolig.

Skal du pusse opp, og ønsker å beholde den eksisterende infrastrukturen i husets elektriske anlegg, er trådløst smarthus et godt valg.