Gulvvarme som kommer på en blunk

Stadig flere huseiere vil ha gulvvarme som lar seg regulere raskt.

Har du tradisjonelle varmekabler nedstøpt i betonggulvet hjemme, så har du nok erfart at det tar litt tid fra du skrur opp varmen til du faktisk kjenner at det blir godt og varmt under bena. Kablene ligger nemlig under flere centimeter betong og skal varme opp noen tonn før det merkes.

Derfor har varmefolie og selvklebende varmekabelmatter hatt en betydelig vekst de siste årene. De skal ikke støpes ned i betong, men ligge rett under parkett- eller laminatgulvet. Det gjør at varmen sprer seg i gulvet svært raskt når man skrur opp varmen. Mange hytteeiere velger denne løsningen, fordi de kan starte gulvvarmen via telefonen dagen før de drar, og komme opp til varme gulv på hytta fredagskvelden.

 

Lavtbyggende

Thermo-Floor AS er en stor leverandør av disse produktene til EL-Proffens installatører.   Varmefolie og varmekabelmatter har den fordelen at de bygger lite i høyden. Derfor har produktene vært svært populære blant huseiere som skal renovere boligen og få litt mer komfort. Dette kan legges i oppholdsrom som stue og kjøkken, hvor det skal legges nytt laminat- eller parkettgulv. I det siste har det også blitt mer og mer vanlig å benytte disse produktene i nye boliger og leilighetsbygg. Mattene kan legges på underlag både av betong, plate- eller tre.

Varmefolien er karbonbelagt, bygger bare 0,3 millimeter og leveres i flere ulike effekter. Den skal  ligge på et varmereflekterende underlag, slik at det samlet bygger seks-sju millimeter. Over folien skal det et tynt dekke av plast før laminatet legges. Folien kommer i ruller og med bredde fra 30 til 120 centimeter.

To typer

Varmekabelmatter fra Thermo-Floor AS kommer i to typer;  selvklebende matter som skal ha et lag avrettingsmasse over seg og matter som kan ligge rett under laminatet, på samme måte som varmefolien. Sistnevnte løsning består av to 1,4 millimeter tykke varmekabler som ligger laminert mellom to lag forsterket aluminiumsfolie. Den sikrer rask og jevn varmefordeling.

Thermo-Floor er en totalleverandør av elektrisk varme har drevet med gulvvarme i mange år. De har i årenes løp opparbeidet seg en solid erfaring med produkter som gir rask og god varm i hytter og hus.